Glazen schuifdeuren

Montage sliding doors (Glazen schuifwanden)

Enkele aandachtspunten;

- Zorg dat de glasplaat voldoende ruimte ‘over’ heeft in de geleide-rail. Dit om te voorkomen dat de glaspanelen vastlopen, of dat deze bij dakbelasting/sneeuwval klem komen te zitten, en er kans is op breuk.

- Echter bij een eventuele geringe verzakking van de looprail moeten de platen nog door de geleide rail worden begeleidt.

- De standaard benodigde montageruimte is de glashoogte + 86mm. De 86mm komt tot stand door de onderrail, bovenrail en glasprofiel bij elkaar op te tellen. (v.b. montage ruimte/ totale hoogte is 2086mm dan heeft u 2086mm-86mm=2000 mm glashoogte nodig.)

- De glasplaten kunnen niet worden ingekort/afgezaagd daar het gehard glas betreft.

- Het profiel kan eventueel worden ingekort door middel van een afkortzaag met een zaagblad geschikt voor aluminium.

1. Zorg voor een voldoende stevige ondergrond voor de looprail. De panelen wegen +- 50 kg per stuk, waardoor het geheel geplaatst moet worden op een stabiele ondergrond. Dit kan worden bereikt door een fundering te storten van (snel) beton, een (aluminium) koker of hard-houten balk in te graven/ te monteren of door een aantal zware trotiorbanden tegen elkaar aan de leggen. Als het terras al is verhardt door middel van (hard-stenen) tegels op een gestabiliseerde ondergrond, dan kan het rail-profiel ook op de tegels worden gemonteerd.

Het onderprofiel komt bij montage onder onze overkapping 2 mm aan de binnenkant voorbij de palen. Dit is nodig om de platen exact in lijn te krijgen met het geleidingsprofiel.

2. Schuif het glasprofiel met de wielsetjes op het glas De handigste volgorde is om het glas vast te plakken (met bijvoorbeeld tape) aan het glasprofiel, dit om te voorkomen dat deze eraf valt bij het op de rail plaatsten. Het advies is om pas aan het eind als alles is geplaatst het glas af te kitten met de bijgeleverde kit.

(Om een mooie kitrand te verkijgen is beter om het glas af te plakken met tape waarna de kit aangebracht en afgestreken wordt. Daarna de tape direct verwijderen! Zorg dat het glas niet buiten het glasprofiel steekt als deze afgekit is.

3. Knip de borstel stroken in het geleide profiel op de juiste lengte af. Monteer het geleide profiel aan de onderzijde van de goot, en zet deze vast met de bijgeleverde schroeven in de ‘driehoek’ van de goot, zodat er niet in de gootbak zelf geschroefd hoeft te worden, met kans op lekkage. Gaten in het geleide profiel zijn voorgeboord.

4. Zet nu met 2 mensen de glazen panelen op de looprail, door eerst het glazen paneel in de geleiderail omhoog te steken en het daarna op het juiste spoor te laten zakken

  • Logo
  • Maestro2
  • Overboeking
  • ideal
  • facebook
  • pinterest link
  • FSC-keurmerk
© 2016 - 2024 Dijkgraaf Huis en Tuin | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel